Бизнис
5. April 2019 - 12:16

КСС на протести утре

КСС најавува протест во Куманово утре напладне.

Нивните барања се зголемување на платата согласно растот на минималната плата во Јавниот сектор и задолжителна исплата на К-15 и владата да се откаже од трансверот на вработените од јавен сектор во приватен сектор.

Доколку на бидат исполнети нивните барања најавуваат генерален штрајк. 

 

Мирјана Јовеска