Свет
21. April 2019 - 15:46

Крвав католички Велигден: Идентификувани организаторите на бомбашките напади во Шри Ланка

Властите во Шри Ланка ги идентификуваа организаторите на бомбашките напади во градот Коломбо кои зад себе оставија повеќе од 200 загинати и 450 ранети.

Министерот за одбрана Руван Вијеварден, без да открива детали, изјави дека веќе се приведени седум лица, изразувајќи убеденост дека сите инволвирани наскоро ќе бидат уапсени. Експлозиите се случија во три цркви за време на велигденската литургија и во три луксузни хотели. Се претпоставува дека дел од нив се дело на бомбаш самоубиец, а за другите бил употребен експлозив Ц-4. Меѓу загинатите 30 се странци