Македонија
13. July 2020 - 11:59

Кругот околу Марков Манастир и Маркова река претворен во депонија

Mанастирскиот комлекс Марков Манастир e претворен во депонија.

Сликите оттаму се ужани, ѓубре на сите страни, шишиња во реката и на тревата, со еден збор целосна негрижа.

Голем дел од граѓаните се одлучија викендот да го поминат во природа и покрај река, но едноставно не можеа да седнат бидејќи на секоја педа имаше смет.