Македонија
9. July 2016 - 10:03

„Кристофер Колумбо“ на Скопско лето

Во рамки на Скопско лето, вечер, во Драмски театар ќе биде изведена претставата „Кристофер Колумбо“ на Мирослав Крлежа, во режија на Љубиша Георгиевски кој го адаптираше и тесктот.

Играат Рубенс Муратовски, Роберт Вељановски, Александар Стефанулески, Димитрије Доксевски,..., а музиката е на Венко Серафимов.

Во Кафе киното, пак, во Сули ан, од 21 часот ќе биде прикажан романскиот филм „Аферим“, во режија на Раду Жуде. Филмот доби награда за најдобра режија на фестивалот во Берлин.