Македонија
25. September 2020 - 15:17

Кратово општина со најмалку заболени од КОВИД-19

Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 17200, бројката на оздравени пациенти е 14312, на починати е 712, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 2176. Во моментов дистрибуцијата по градови е следна:

• Кратово 24, активни 2
• Скопје 6739, активни 625
• Куманово 1713, активни 176
• Дебар 282, активни 41
• Штип 1239, активни 53
• Прилеп 643, активни 124
• Тетово 1405, активни 176
• Струга 660, активни 64
• Велес 313, активни 35
• Битола 285, активни 62
• Охрид 416, активни 51
• Кавадарци 222, активни 37
• Гостивар 918, активни 107
• Гевгелија 115, активни 49 (8 лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 14 на Богданци и 12 се странски државјани)
• Струмица 204, активни 130
• Крива Паланка 102, активни 27
• Радовиш 74, активни 22
• Крушево 20, активни 3
• Кочани 304, активни 128
• Пробиштип 107, активни 19
• Демир Хисар 61, активни 2
• Македонски Брод 92, активни 13
• Пехчево 42, активни 3
• Берово 91, активни 29
• Валандово 24, активни 15
• Виница 103, активни 26
• Делчево 154, активни 83 (33 лица од ПЕ Делчево се од Македонска Каменица)
• Свети Николе 322, активни 22
• Кичево 315, активни 36
• Ресен 162, активни 14
• Неготино 49, активни 2 (11 лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија)