Loading Video...
Свет
12. јуни 2021 - 16:36

Кралицата ги насмеа лидерите на Г7

На вториот ден  од самитот на Г7 , учесниците усвоија глобален план инициран од САД за помош на сиромашните земји  во градење инфраструктура, како обид да и се одговори на кинеската иницијатива „Појас и пат.  Домаќин на самиот  кој се одржува во одморалиштето Карбис Беј е британскиот  премиер Борис Џонсон.

Синоќа на члениците на седумтте најразвиени земји во светот им се придружи и кралицата Елиабета втора.Таа успеа да ги насмее лидерите кога требаше  да биде направена заедничката фотографија.