Македонија
20. November 2023 - 12:29

Ковачевски: Се уште траат коалициските преговори за изборите

Премиерот Ковачевски вели дека се уште се разговара со ДУИ за официјализиање на новата европска коалиција со која планира да и се спротивстави на опозицијата на претстојните избори.

Ковачевски вели дека со ДУИ имаат јасен коалициски договор и споделуваат исти вредности во врска со членството во Европската Унија.

Потенцира дека такви вредности има и Алијанса за албанците изразувајќи надеж дека Таравари ќе се приклучи на оваа коалиција и покрај изразениот партиски став дека на изборите ќе одат сами.