Спорт плус
24. July 2021 - 19:04

Косово освои златен медал на Олимписките игри во џудо

Дистрија Красниќи се натпреваруваше во категоријата до 49 килограми, во финалето таа ја совлада Фуна Тонаки со 1-0 на поени.

Ова е втор златен медал во историјата на Косово на Олимписките игри, првпат освоија злато во Рио, исто така во џудо.

Красниќи со оваа победа ги поврза сите титули, таа покрај тоа што е олимписки шампион, е и светски и европски.