Македонија
23. May 2018 - 18:37

Коњ ги искршил излозите на ресторани и хотели на Кеј Македонија во Охрид

Коњ кој заталкал на Кеј Македонија во Охрид утрово кршел стакла со кои се застаклени неколку ресторани од хотели на Кеј Македонија во Охрид.

Според очевидци коњот бил видно вознемирен, најверојатно животното не препознавало дека удира во стакла и со расечени и крвави нозе трчало по кејот. На крај коњот бил фатен од вработени во Комуналец и го врзале во тревник на кејот блиску до плоштадот. Коњот моментално стои во тревникот и паси трева, а крвта и повредите на него се видливи.

Не е првпат во центарот на Охрид животни слободно да шетаат. Низ градот претходно се шеташе крава.