Македонија
4. May 2018 - 8:47

Конференција за ран детски развој

 Во организација на Светска банка во соработка со Владата на Република Македонија денеска во Скопје ќе се одржи конференција посветена на раниот детски развој.

Целта на конференцијата е да се презентираат релевантните регионални и глобални трендови и пракси за значењето на раниот детски развој на владите и чинителите од земјите на Западен Балкан, како и, поконкрентно, важноста за проширување на пристапот до квалитетно рано детско образование и заштита. На конференцијата ќе присуствуваат 50-тина претставници од земјите на Западен Балкан, вклучително и преставници од владите и меѓународната заедница.

На отворање на конференцијата најавено е обраќање на премиерот Зоран Заев, Линда Ван Гелдер регионален директор за земјите од Западен Балкан и Хаиме Сааведра сениор директор на глобалната пракса за образование при Светска банка.