Македонија
1. October 2019 - 8:46

Конференција „Акција против климатските промени СЕГА!“

Конференција „Акција против климатските промени СЕГА!“ ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Здружението „Зелен институт“, во соработка со зелената партија ДОМ.

На Конференцијата се поканети претставници од академската сфера, граѓанските организации и политиката, а ќе говори и Томас Вајс поранеш европратеник и член на Извшниот комитет на Европските Зелени, од Австрија.

Конференцијата е поддржана од холандската фондација Biro de Helling.