Македонија
12. May 2016 - 8:25

Концерт на американскиот виртуоз на усна хармоника

Американскиот виртуоз на усна хармоника Џо Пауерс вечерва заедно со оркестарот на Македонската филхармонија ќе настапи пред македонската публика.

На концертот насловен „Алхемија“, Пауерс ќе изведе композиции за усна хармоника и оркестар од бразилскиот композитор Хектор Вила Лобос. Премиерно ќе биде изведено и македонското дело „The Apple“ од младиот композитор Дамјан Темков, наградено на конкурсот за класична музика од страна Министерството за култура.

Диригент на концертот ќе биде Емил Табаков од Бугарија.