Бизнис
16. May 2019 - 19:26

Компанијата Бимилк денеска ги награди своите најдобри фармери соработници

Бимилк и годинава на денот на фармери рекордери ги награди своите најуспешнби соработници. Наградите се доделени во согласост со високите стандарди за квалитете на Бимилк и се во повеќе категории.  Специјални признанија добија и настариот најмладиот и најлојалниот фармер на компанијата.

Млекопроизводството како сточарска гранка е едне од поважните сегменти во агроиндустријата и поради тоа има посебно место во креирањето на владините политики, вели министерот Николовски.

Бимилк дневно преработува над 140 илјади литри млеко и со тоа е на лидерската позиција на млечниот пазар.