Македонија
7. December 2018 - 8:33

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Собранието на Република Македонија денеска напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. 

Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од  1 август 2006 година до 21 јуни 2008 година.