Живот
4. January 2019 - 18:49

Колку триаголници гледате на фотографијата? Ако ја кажете оваа бројка вие сте натпросечно интелигентни

Секако на фотографијата ќе видите неколку триаголници. Но, ако ги пронајдете сите може да се сметате за натпросечно интелигентни.
На прв поглед делува едноставно дека може да ги пронајдете сите триаголници кои се кријат на оваа фотографија.
 
Ако успеете да ги пронајдете баш сите, ќе можете да се пофалите дека вашето IQ е над 120.\
 
Добро погледнете ја сликата и обидете се да пронајдете што е можно повеќе.
 
Создавачите на оваа загатка велат дека има 24 триаголници, а доколку сте откриле повеќе од 18 можете да се сметате за натпросечни интелигентни.