Живот
29. February 2016 - 23:19

Колку пати неделно среќните парови водат љубов

Спротивно на популарното верување, повеќе секс не значи повеќе среќа во врската.
 
Така барем велат резултатите од глобалното истражување од 2015 година, во кое биле вклучени брачни двојки.
 
Тие за период од три месеци морале двојно да зачестат со сексуалните односи во бракот. Истражувачите откриле дека на крајот, зголемувањето на сексуалните односи го намалил уживањето и желбата за секс.
 
Се покажало дека паровите кои водат љубов еднаш неделно се најсреќни, а експертите велат дека токму 1 е магичен број.
 
Во продолжение прочитајте уште неколку занимливи податоци од истражувањето за сексуалните навики.
 
- 96 проценти од испитаниците сметаат дека сексот помеѓу партнерите е подобар кога има емоционална врска.
 
- Во старосната група од 25 до 59 години, 25 проценти од брачните парови водат љубов три пати неделно.
 
- 57 проценти од луѓето во несреќните врски се уште се сметаат привлечни за нивните партнери.
 
- 61 процент од мажите кои се сами и 18 проценти од женетите луѓе немале сексуални односи во 2015 година.
 
- Помалку од 5 проценти од мажите кои се сами имаат секс повеќе од 3 пати неделно.
 
- 64 проценти од мажите и 32 проценти од жените имаат оргазам за време на секој сексуален однос.
 
- Лицата постари од 50 години сметаат дека најдобар секс искусиле во 40-тите.