Македонија
22. May 2019 - 15:30

„КОХА“: Пендаровски ќе става двојазични печати

Печатите на претседателот на државата, Стево Пендаровски, се двојазични, на македонски и на албански, пишува весникот KOХA.

Пендаровски за време на брифинг со новинарите информираше дека претседателскиот печат веќе е во согласност со Законот за јазиците.

Исто така информираше и дека веб сајтот на претседателот ќе биде на два јазика, пишува Коха.