Спорт плус
6. January 2019 - 19:43

Кобајаши победник на „Новогодишните скокалници“

Рјоју Кобајаши  е само третиот  скокач во историјата кој успеа да победи на сите четири скокалници откако денеска триумфира во Бишофсховен.  Претходно Јапонецот беше најдобар во Оберстдорф, Гармиш Партенкирхен и Инсбрук. 
Во историјата на ски-скоковите четири победи на новогодишните скокалници имаат уште и Камил Штох од  минатата година и Свен Ханавалд кој прв испиша историја во 2002 година. 
Со овие победи Кобајаши е лидер во генералниот пласман во СК: