Македонија
7. April 2020 - 16:46

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ одбележува десет години постоење

700 000  реализирани прегледи над 16 ипол илјади нови животи ја одбележаа деценијата од постоењето на Аџибадем Систина. Половина милион пациенти го доверија своето здравје кај специјалистите на клиничката болница. Систина е основана на датум кога се одбележува и светскиот ден на здравјето како прва привната клиника која денеска брои 180 врвни доктори  и над 1000 вработени во медицинскиот персонал.

По десет години постоење Систина се соочува со уште еден голем предизвик за испитување и третирање на заразени пациенти со коронавирусот.

Од оваа година стартува и новиот педијатриски центар кој ќе вклучува и детска кардиохиругија.