Живот
22. May 2019 - 8:34

„Ќерко, јас не те посвоив, јас те купив за 30.000 марки“ - трогателно сведоштво од татко на смртна постела

„Ќерко, време е да ја дознаеш вистината, не те посвоив, туку те купив. Прости ми и најди ги вистинските родители и сестра ти, изјавил на смртна постела еден жител на Ниш.

Тој во 1981-ва година го посвоил украденото дете.

-Ќерко, наскоро ќе умрам и време е да ја дознаеш вистината. Ние тебе те посвоивме, но нелегално, те купив по твоето раѓање за 30.000 марки. Те молам прости ми и најди ги вистинските родители и сестрати близначка, рекол тој.

Со овие зборови непосредно пред смрт, еден жител на Ниш заради грижа на совест решил да ја каже вистината за случувањата од 1981. година.

Ново на Сител