Живот
22. May 2019 - 8:34

„Ќерко, јас не те посвоив, јас те купив за 30.000 марки“ - трогателно сведоштво од татко на смртна постела

„Ќерко, време е да ја дознаеш вистината, не те посвоив, туку те купив. Прости ми и најди ги вистинските родители и сестра ти, изјавил на смртна постела еден жител на Ниш.

Тој во 1981-ва година го посвоил украденото дете.

-Ќерко, наскоро ќе умрам и време е да ја дознаеш вистината. Ние тебе те посвоивме, но нелегално, те купив по твоето раѓање за 30.000 марки. Те молам прости ми и најди ги вистинските родители и сестрати близначка, рекол тој.

Со овие зборови непосредно пред смрт, еден жител на Ниш заради грижа на совест решил да ја каже вистината за случувањата од 1981. година.