Џет-Сет
3. January 2016 - 14:43

Ќе се снима петтото продолжение на Индијана Џонс

Студиото „Дизни“ потврди дека за многумина омилениот археолог истражувач наскоро ќе се врати на големото платно. 

Директорот на компанијата Роберт Ајгер во интервју за Блумберг Њуз вети нови авантури на Индијана Џонс, додавајќи дека филмот е веќе во подготовка.

- Се додека имаме камшик, шешир, кожен елек и маж на коњ, кој знае како да ја изврши својата задача ќе имаме нови авантури, изјави неодамна Стивен Спилберг, режисер на претходните четири филма. 

Славниот режисер во таа прилика истакна дека не му паѓа на памет во улогата на Индијана Џонс да го замени Харисон Форд со некој друг актер.

- Само Харисон Форд може да биде Индијана Џонс, рече тој.

Форд, кој има 73 години изјави дека не би ја пропуштил можноста да заигра во уште еден филм за Индијана Џонс.

Првиот филм од популарната франшиза „крадци на загубениот ковчег“ во кино салите се појави  во 1981 година, а последниот „Индијана Џонс и кралството на кристалните черепи“ датира од 2008 година.