Македонија
4. јуни 2018 - 13:29

Ќе се проценуваат штетите од невремето во Радовиш

Невремето со град кое синоќа го зафати Радовиш предизвика штети во градското подрачје.

Тоа го соопшти градоначалникот на Радовиш, Герасим Конзулов.

Според него,од првичните информации погодени се посеви од тутун, цреши и други овошја.

Штетите од невремето ќе ги проценува Општинската комисија за проценка на штетите.