Бизнис
30. November 2021 - 11:03

Кире Наумов реименуван за главен извршен директор на Развојна банка

За главен извршен директор на Развојна банка на Македонија е реименуван Кире Наумов. Одлуката е објавена на страницата на Македонска берза, а согласноста Народна банка ја дала на 19.11.2021 година.

Истовремено Фарук Исмаили е реименуван за главен оперативен директор на Развојна банка.

Мандатот на реименуваните директори е 6 години.