Живот
24. April 2018 - 16:25

Кинезите излегоа со генијална идеја - како да се спречат пешаците да минуваат на црвено

На пешачките премини во Кина веќе се тестира системот кој треба на механички начин да ги спречи пешаците да минуваат на црвено светло. Станува збор за столпчиња кои, кога ќе се обидеш да тргнеш преку пешачки премин на црвено, прават нешто што не е баш пријатно.