Балкан
30. January 2020 - 8:50

Кинески работници во Црна Гора под надзор поради коронавирусот

Петмина работници кои неодамна се вратија од Кина се наоѓаат под медицински надзор и немаат симптоми на коронавирус, соопшти кинеската компанија ЦРБЦ, која гради дел од автопат во Црна Гора.

Од компанијата истакнуваат дека нивната здравствена состојба се проверува на секои 12 часа.