Свет
5. August 2018 - 9:37

Кина со брутален потег ги забрани погребите: Уништени 5.000 гроба, причината бизарна

Кинеските власти во во неколку провинции одзеле, уништиле неколку илјади мртовечки ковчези поради политиката која забранува погребување на луѓе. 
 
Имено, властите сакаат жителите кои умираат да бидат кремирани, но меѓу уништените ковчеци биле и оние на сиромашните кои со години штеделе за тоа. Локалните власти сметаат дека кремирањето е подобро за околината и сметаат дека така ќе се заштеди на простор. 
 
Погледнете во продолжение... 
Кина со брутален потег ги забрани погребите: Уништени 5.000 гроба, причината бизарна