Македонија
13. March 2018 - 10:33

Кичевченец го чистел дворот, тоа што го пронајде ја крена полицијата на нозе

Вчера во Полициската станица Кичево, Г.Н.(57) пријавил дека при чистење на дворот од сопствената куќа пронашол една артилериска граната калибар - 110 мм од Првата светска војна.

Од страна на припадници на Дирекцијата за заштита и спасување пронајдената експлозивна направа била подигната за понатамошна постапка.