Свет
14. October 2021 - 10:55

Кенија: Сериски убиец кој убивал момчиња и ја пиел нивната крв избегал од затвор

Сериски убиец кој признал убиство на најмалку 14 деца во Кенија, избегал од затворската ќелија во Најроби.

Мастен Вањала вчера требало да се појави на суд под обвинение за убиство на најмалку 14 момчиња, но полицијата за време на прозивката забележала дека тој повеќе не е во ќелијата.

Вработените во затворот кои биле на должност во моментот на неговото бегство се уапсени.

Вањала беше приведен за време на полициската истрага за серија убиства на деца што ја шокираше нацијата.

Властите сега започнаа потрага по серискиот убиец што го опишаа како исклучително опасен.

Вањала беше уапсен во јули и призна дека дрогирал и убивал момчиња и во некои случаи ја пиел нивната крв.