Џет-Сет
31. January 2017 - 9:59

Кејси Афлек: Мојот брат Бен не е заслужен за Златниот глобус

Кејси Афлек (41) не се заблагодари на неговиот постар брат Бен (44) додека ја примаше наградата „Златен глобус“, по што тој се навреди.

- Има многу работи со кои тој ми помогнал, но ова не е една од нив, објасни Кејси. Тој за главна улога во филмот „Манчестер покрај море“ ја освои награда за најдобар драмски актер.

- Јас секогаш се трудам да им заблагодарам  на сите кои тоа го заслужиле, затоа што тоа е учтиво, истакна америкаскиот актер. Афлек во филмот, кој е номиниран во четири категории за Оскар, игра осамен училишен домаќин.