Македонија
10. July 2020 - 12:04

Казнен налог за угостител од Дебар кој не ги почитувал здравствените прописи​

 Основното јавно обвинителство Дебар до Основниoт суд поднесе предлог за издавање парична казна од 10 до 100 дневни глоби против управител на угоситетлски објект што не ги почитувал здравствениет прописи и послужувал гости и по 22:00 часот.

– Како управител на угостителски објект, на 12.06.2020 година, обвинетиот послужувал гости по истекот на дозволеното време за работа, односно по 22:00 часот. За стореното кривично дело, јавниот обвинител побара од Судот да му изрече на обвинетиот парична казна во висина од 10 до 100 дневни глоби, стои во соопштението од ОЈО.

Лицето го сторило кривичното дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“ од член 206 став 1 од Кривичниот законик.