Свет
1. October 2017 - 12:04

Каталонска Влада: Речиси 3/4 од гласачките места се отворени, полицијата пука со гумени куршуми

Речиси три четвртини од гласачките места се отворени за гласање на референдумот за независност на Каталонија, изјави портпарол на каталонската Влада.

– Седумдесет и три отсто од гласачките места се отворени, изјави Жорди Турул на прес конференција.

Тој ги повика Каталонците масовно да излезат на гласање и да не наседнуваат ниту да предизвикуваат инциденти.