Свет
16. September 2020 - 9:10

Канада ќе ја држи затворена границата со САД најмалку до 21 октомври

Канадската федерална Влада ќе го продолжи затворањето на канадско-американската копнена граница за уште 30 дена, до 21 октомври, јави Си-Би-Ес Њуз.

Извор запознат со ситуацијата, кој разговарал со медиумот под услов да не бидат именувани, рече дека Канаѓаните треба да очекуваат границата да остане затворена подолго време.

Тој додал дека федералната Влада чека да види докази дека пандемијата со Ковид-19 во САД се управува ефикасно пред Владата да размисли за отворање за несите патувања меѓу двете земји.

Границата е затворена со месеци за небитни патувања.