Македонија
13. September 2017 - 15:30

Кампањата „Јас внимавам“ во септември фокусирана на „брзината пропишана на сообраќајните знаци на патот“


Под мотото „Возам според брзината пропишана на сообраќајните знаци на патот“ кампањата на компанијата ОКТА за безбедност во сообраќајот „Јас внимавам“  ќе ги продолжи своите активности и овој месец за поголема безбедност во сообраќајот.

Кампањата во септември поддршка доби од актерот Сашко Коцев, кој во наредниот период ќе ги промовира нејзините активности и со тоа ќе влијае врз поголема безбедност во сообраќајот.

Според податоците од МВР, во 2016 година се случиле 820 незгоди со потешки последици заради возење со брзина поголема од дозволената и неприлагодена на условите на патот. За апелирање и зголемување на свесноста за почитување на ова правило беа спроведени редовни контроли на возилата на автопатот во правец од Скопје кон Тетово, со што совесните возачи кои беа сопирани по случаен избор и каде што беше констатирано возење со соодветна брзина, беа наградувани со вредносни ваучери за гориво од ОКТА.