Живот
7. November 2017 - 12:31

Како тинејџер бил "коски и кожа" а сега ноќна мора, погледнете ја оваа неверојатна трансформација!

Запознајте го Мартин Форд, маж кој од слаб тинејџер станал еден од најпознатите бодибилдери на светот.

Мартин во своите тинејџерски денови бил коски и кожа, а тогаш сериозно се посветил на вежбањето.

Висок е 203 сантиметри и има 147 килограми.

 

A post shared by Martyn Ford (@martynfordofficial) on

- Не си поставив цел целосно да се трансформирам. Пред 12 години решив да почнам да вежбам. Главната трансформација се случи по две или три години. Тогаш најмногу се променив - рекол бодибилдерот.

Тој додал дека на сликата од тој период и денес се две различни личности. Мартин објаснува дека кога храната, односно режимот на исхрана има исклучително важна улога.

 

A post shared by Martyn Ford (@martynfordofficial) on

Поради тешките тренинзи секојдневно има дури по осум оброци. Бодибилдерот испратил и порака на сите тинејџери кои почнуваат да вежбаат.

 

A post shared by Martyn Ford (@martynfordofficial) on

- Немојте да мислите дека промената доаѓа преку ноќ. Внимавајте што јадете и немојте да мислите дека резутлатот ќе дојде веднаш - рекол Форд.

Погледнете го видеото.