Живот
10. November 2015 - 21:08

Како ќе изгледа човекот за 1.000 години

Многу големи мозоци денес сметаат дека сме ние последните луѓе на светот и дека нашиот вид набрзо ќе се претвори во нешто друго што веќе нема да може да се каже човек.
 
Погледнете ја оваа креативна анимација на човековата еволуција, проектирана во иднина. Иако е тешко да се замисли како човекот навистина ќе изгледа за 1.000 години, овој приказ се темели на некои добри темелни претпоставки.