Македонија
4. October 2022 - 13:36

Каевски: Мицкоски нека размисли уште еднаш, струјата од хидроцентралите да им се даде на граѓаните

Христијан Мицкоски денеска се обиде да се сокрие од јавноста преку објава на социјалните мрежи каде се правдаше за неговите хидроцентрали.

За се’ е подготвен да зборува само за струјата која го повикуваме да се отстапи на граѓаните не. Ниту збор.

Кои се фактите:

Дали Мицкоски е основач и сопственик на фирмата „Енерготек“?

Да, еве документ што тоа го потврдува.

Таа фирма заедно со фирмата „Минка ДА“ го формира конзорциумот „Минка – Енерготек“.

Дали овој конзорциум добил државно земјиште за хидроцентрали во време кога Мицкоски е советник за енергетика во Владата?

Да, еве исто така документ што тоа го потврдува.

Христијан Хидро Мицкоски е познат по своите бизниси со хидроцентрали тоа е факт што никој не може да го побие.

Денес, самиот Мицкоски постојано тврди дека бил загрижен, дека било криза, дека се живеело лошо додека тој се кара внатре во ВМРО-ДПМНЕ за тендери и провизии.

Ако навистина е загрижен за енергетиката и за економскиот стандард, тогаш зошто Мицкоски не сака да ја отстапи произведената електрична енергија на граѓаните?

Ете му шанса на Мицкоски да покаже одговорност во време на светска економска и енергетска криза.

Или провизии се дел од причината зошто се молчи?

https://

Центар за комуникации со јавноста на СДСМ