Балкан
16. January 2018 - 13:56

Кадри Весели: Србија нека не се обидува да се врати на Kосово, бидејќи тогаш нема да запреме до Ниш

Претседателот на косовскиот парламент Кадри Весели во говорот на спомен-академијата за жртвите кај Рачак рече дека нема меѓународна правда без правда за Рачак.

Битката за правда за Рачак не е завршена, рече шефот на косовското собрание, а пренесе “Кос-сев“.

-Србија нека не се обидува да се врати на косово, бидејќи тогаш нема да запреме до Ниш. Оваа земја ќе остане слободна и суверена. Било како загрозување ќе добие заслужен одговор од сите Албанци каде и да живеат, додаде Весели.

Претседателот на косовскиот парламент Кадри Весели во говорот на спомен-академијата за жртвите кај Рачак рече дека нема меѓународна правда без правда за Рачак.

Битката за правда за Рачак не е завршена, рече шефот на косовското собрание, а пренесе “Кос-сев“.

-Србија нека не се обидува да се врати на косово, бидејќи тогаш нема да запреме до Ниш. Оваа земја ќе остане слободна и суверена. Било како загрозување ќе добие заслужен одговор од сите Албанци каде и да живеат, додаде Весели.