Македонија
11. August 2016 - 16:06

ЈСП воведува автобуси за превоз на волонтерите до поплавените подрачја

Автобусите на Јавното сообраќајно претпријатие Скопје кои превезуваат волонтери за помош во поплавените подрачја ќе поаѓаат во 9:00, 12:00 и 15:00 часот.

Автобусите ќе поаѓаат од следните локации:

- Ѓорче Петров - пред црквата Св. Петар и Павле; продолжува кон Карпош - спроти Сити Мол, продолжува кон Центар – Југодрво, потоа кон Хотел Континентал (Спроти Општина Гази Баба) и продолжува кон крајната точка.

- Кисела Вода - пред општина Кисела Вода, продолжува кон Аеродром - на бул. Србија пред ОКТА и продолжува кон крајната точка.

- Бутел - пред стара општина Бутел, продолжува кон црква Св. Јован и продолжува кон крајна точка е Обилконица (Пункт накај Стајковци).

Последното враќање е во 19:00, соопштија од ЈСП.