Живот
6. October 2017 - 15:08

Јапoнка почина по 150 убоди од стршлени

Жена во количка во Јапонија, на возраст од 87 година, почина откако беше касната 150 пати од џиновски стршлени.

Ројот стршлени ја нападнал жената додека со својот помошник се враќала од центарот за нега. Помошникот итно повикал пожарникари, но и тие не можеле да помогнат бидејќќи немале заштитна опрема за таква бизатна ситуација..

По нападот, жената била пренесена в болница, но ден подоцна починала.