Македонија
30. January 2020 - 15:35

Јанушев: Девастација на македонското општество, бизнисот стагнира

Денес сме во посета на Берово и Пехчево, се среќаваме со граѓаните, се среќаваме со бизнис заедницата, разговараме со сите во однос на нивните проблеми кои што се соочуваат во последните три години.

Она што го зборуваме веќе во овој период континуирано тоа се покажува и во средбите буквално со сите оние кои што се среќаваме. Народот е едноставно незадоволен, на народот му е преку глава од ова што го живеат во овие три години.

Криминално-рекетарската банда на Заев и СДСМ буквално направи девастација на македонското општество, буквално во сите сфери.

Бизнисот стагнира, економијата и финансиите се во една очајно лоша ситуација. Со земјоделието се случува истото, а да не зборуваме за здравството и образованието.

Она што граѓаните го гледаат, она што луѓето кои што живеат овде во Република Македонија и особено во овој регион на Берово и Пехчево гледаат една надеж, една светла точка во ВМРО-ДПМНЕ и она што можеме да го ветиме пред граѓаните дека со работа, работа и многу работа ќе ја донесеме после 12 април обновата во Република Македонија.