Македонија
22. October 2019 - 16:39

Јанева и Јовановски остануваат во притвор

Катица Јанева и Бојан Јовановски остануваат во притвор.. Кривичниот суд не ги прифати нивните предлози за определување поблаги мерки на претпазливост.

Од судот информираат дека не е прифатена гаранцијата од три станови кои Јанева ги понуди за да излезе од истражниот затвор, а како неосновано го одби и барањето на Јовановски..

Двајцата веќе неколку месеци се во притвор како обвинети во случајот Рекет.