Живот
1. January 2016 - 18:42

Ја избркал сопругата поради помлада жена: Следниот ден го вклучил телевизорот и останал во шок!

Холанѓанка која, за време на бракоразводната парница, на лото освоила 2,1 милиони евра, позитивно ја изненадила пресудата на холандскиот суд по која не мора да ја подели со поранешниот суд кој отишол со помлада жена.
 
Во објаснувањето на Амстердамскиот суд стои дека брачниот пар направил попис на имотот кои требало да се подели во моментот кога е поднесено барањето за развод -20.10.2014, а разводот на бракот е одобрен во јуни 2015 година.
 
Холаѓанката  2,11 милион евра на лотаријата ја освоила 1.јануари 2015 година.
 
Во бракот не им се посреќило
 
Пресудат на нејзиниот поранешен сопруг не му одговарала, па невел дека тој и поранешната сопруга во текот на триесетгодишниот брак секогаш уплатувале на игри на среќа со заеднички пари од дома и смета дека добивката треба да биде поделена.
 
Судијата одговорил дека имал увид на фактот дека холандскиот пар ги поделил заедничките финансии најмалку четири години порано, зашто отишол да живее со новата партнерка. неговататогашна сопруга, истакнал судијата, лотото го уплатила со пари од сопствената банкарска сметка, поради што добивката не е заедничка.
 
Пресудата е донесена на 23 декември, а објавена во вторниот. Судијата го поделил преостанатиот имот во вредност која вкупно изнесува од 10.000 евра.