Живот
19. August 2019 - 22:04

Ја исекол девојката со пила и ја изел, телото никогаш не е најдено: По 12 години затвор канибалот е повторно на слобода

Пол Дурант (60) ја изел својата девојка Карен Дурел, а по 12 години „Канибалот Коста“ излезе на слобода.

Извор близок до семејството на жртвата вели дека тие проживуваат кошмар откако дознале дека наскоро ќе биде пуштен.

„Телото на Карен никогаш не е пронајдено. Нејзината смрт беше многу трауматична и остави многу неодговорени прашања зад себе. Тој човек сега ќе го сретнуват на улица, како ќе се носат со тоа?, прашува изворот.

Канибалот Коста бил хероински зависник, а девојката ја убил во 2011 година во Шпанија. Жената имала 41 година и две деца, па се развела, а Дурант тогаш, бил во бегство поради два грабежи на банка. Карен ја запознал во Бенидорм по нејзиниот развод каде се преселила во потрага по подобар и помирен живот. Недели подоцна, полицијата провали во нејзиниот стан каде пронајде крв, нож и пила со траги од човечко месо, но без тело.

Дурант во полиција рекол дека ја удрил со голем чекан.

„Откако ја убив, ја исеков со пила на помалите делови и ги изедов оние делови што сметав дека се јадат“, рече тој.

Дурант е осуден на 12 години затвор, а казната ја служеше во Велика Британија. Всушност, се вратил да ја отслужи ддругата казна и тоа за грабеж во траење од осум и пол години.

Дурант неодамна се досели во еден кварт во Лондон. Откако дознаа кој е нивниот нов сосед, жителите на населбата се загрижени и велат дека овој канибал многу пие и излегува по баровите. Но и го избегнуваат во голем лак.