Бизнис
21. January 2023 - 11:22

Изминатото деноноќие произведени 16.048 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 20.01.2023 година произведe 16.048 MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 13.274 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.774 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 20.01.2023 година.