Македонија
13. July 2017 - 21:42

Изгаснат пожарот на градската депонија во Велес

Со интервенцијана екипа на Противпожарната единица во Велес со противпожарно возило и екипа на ЈКП „Дервен“ со нивни цистерни со вода вечерва во 18,45 минути е изгазнат пожарот кој беснееше на градската депонија и кој поради силниот пожар брзо се ширеше.

Како што информираат, од ППЕ Велес  со брза и ефикасна интервенција пожарот  кој на градската депонија избувнал во 18,15 бил изгаснат многу брзо за половина час и така било спречено истиот да се прошири.
 
Со градската депонија стопанисува ЈКП„Дервен“.