Македонија
12. January 2018 - 21:19

Избран е новиот Извршен Комитет на ВМРО-ДПМНЕ: Ова се членовите на ИК и потпретседателите на партијата

Вечерва во централното седиште на ВМРО-ДПМНЕ, беше избран новиот Извршен комитет на партијата.

Нов генерален сектретар со одлука на ЦК е Игор Јанушев.

Потпретседатели се Митко Јанчев, Александар Николовски и Владо Мисајловски.

Членови на ИК се тројца претседатели на општински комитети- Иван Јорданов од Штип, Кирил Пецаков од Охрид и Орце Ѓорѓиевски од Кисела Вода.

За членови на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, избрани се:

Иван Јорданов

Кирил Пецаков

Орце Ѓеоргиевски

Владимир Нелоски

Даниела Рангелова

Игор Николов

Драги Димитриевски

Трајко Славески

Александар Николовски

Влатко Ѓорчев

Силвана Ангелека

Тони Михајловски

Мимо Јанев

Димитар Димовски

Игор Јанушев

Дафина Јовановска Стојановска

Владо Мисајловски

Коце Трајановски

Дејан Јовановски

Дејанчо Ефтимов

Цветан Трипуновски

Игор Божиновски

Мостајин Бојанов

Ане Лашковска

Бајрам Требишки