Балкан
8. July 2019 - 21:21

Избегнат инцидент помеѓу полицијата на БиХ и обезбедувањето на Ердоган

Избегнат бил инцидент помеѓу полицијата на БиХ и обезбедувањето на турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, на Меѓународниот аеродром во Сараево, кога членовите на обезбедувањето на Ердоган одбиле да поминат низ редовна аеродромска контрола.

Како што пренесуваат локалните медиуми, инцидентот го потврди директорот на Граничната полиција на БиХ, Зоран Галиќ, кој го пофали професионализмот и реакцијата на припадниците на Единицата на граничната полиција на БиХ, истакнувајќи дека, сепак, немало проблеми.

Тој вели дека оние кои доаѓаат мора да ги почитуваат законите на БиХ.