Македонија
24. September 2018 - 16:15

Иванов: Од нас зависи дали ќе ја сочуваме одлуката од првиот референдум или правно ќе се укинеме како народ

Дали ќе ја сочуваме одлуката од првиот референдум или правно ќе се укинеме како народ. Претседателот Иванов на средбите со дијаспората во Њу Џерси порачува, каква Македонија ќе изградиме, таква и ќе имаме.

Претседателот Иванов викендов на средбата со македонските исселеници во Детроит објави дека нема да гласа на референдумот во недела и им порача на граѓаните дека секој има право да бојоктира.

Бојкот на референдумот значи бегање од одговорноста, порача денеска шефот на дипломатијата

За да биде успешен референдумот во недела потребно е на гласање на да излезат на 903.000 илјади граѓани и од нив, најмалку половина да гласаат За.