Македонија
20. January 2016 - 8:32

Иванов ќе прими акредитиви за нови амбасадори

Претседателот Ѓорге Иванов денеска ќе ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори на Република Финска, Швајцарската Конфедерација, Република Естонија и Ирска во Република Македонија.

Новоименуван амбасадор на Финска е Перти Иконен, на Швајцарската Конфедерација Сибиле Сутер Тејада, а на Естонија Даниел Ерик Шаер. Новоименуваниот амбасадор на Ирска е Дерек Фили.